روش های درمانی جدید در قوز قرنیه

روش های درمانی جدید در قوز قرنیه  - بهترین درمان برای قوزقرنیه - دکتراسماعیلی

قوز قرنیه (کراتوکونوس Keratoconus) یک بیماری پیشرونده قرنیه با علت نامعلوم می باشد که معمولاً از اواخر دهه دوم عمر شروع شده و تا دهه چهارم پیشرفت می کند.

علت آن بدرستی مشخص نشده ولی عوامل ژنتیکی و مالش چشم و غیره را دخیل می دانند. در قوز قرنیه، فرم قرنیه از شکل کروی به حالت مخلوط تغییر می کند. در این بیماری قرنیه به تدریج نازکتر می شود .

و ایجاد آستیگماتیسم و نزدیک بینی می کند.به تدریج دید بیماران با عینک و حتی لنز تماسی سخت بهبود نمی یابد.

تا چند سال قبل روش های درمانی شامل استفاده از عینک برای موارد خفیف و استفاده از لنز تماسی سخت در مراحل متوسط و شدید بود و در مواردی که با لنز تماسی سخت دید بیماران بهبود نمی یافت باید تحت جراحی پیوند قرنیه قرار می گرفتند ولی روشی برای توقف پیشرفت قوز قرنیه وجود نداشت.

اخیراً با روش جراحی به نام corneal collagen cross- linking که اختصاراً CXL یا CCCL نامیده می شود، پزشکان موفق به توقف پیشرفت قوز قرنیه شده اند. در تمام مطالعاتی که در دنیا صورت گرفته، CXL سبب تقویت استحکام و سختی قرنیه و توقف پیشرفت قوز قرنیه شده است.

بهترین درمان برای قوزقرنیه

در مطالعات مختلف، CXL در همه بیماران باعث توقف پیشرفت قوز قرنیه و حتی در 20 درصد بیماران قوز قرنیه پسروی کرده است. جراحی با بی حسی موضعی بوده و ابتدا لایه سطحی قرنیه به نام اپی تلیوم را با وسیله خاصی برداشته و هر 3 تا 5 دقیقه به مدت 30 دقیقه یک قطره ریبوفلاوین بر سطح قرنیه چکانده و در 30 دقیقه بعدی علاوه بر قطره ریبوفلاوین، اشعه ماوراء بنفش A به قرنیه می تابانند. سپس چشم را شسته و لنز پانسمان به مدت 3 تا 5 روز بر سطح قرنیه می گذارند. با این جراحی پیوندهای جانبی بین رشته های کلاژن قرنیه افزایش یافته و قرنیه تقویت می شود و تنها روش موثر برای توقف پیشرفت قوز قرنیه می باشد.

روش جراحی نوین دیگر کاشتن حلقه داخل قرنیه می باشد.

 Intrastromal ring segment implantation (Intacs)

روش های درمانی جدید در قوز قرنیه

بیماران مبتلا به قوز قرنیه که دچار آستیگماتیسم و نزدیک بینی شده و با عینک و لنز تماسی سخت دید آنها بهبود نمی یابد قبلاً پیوند قرنیه می شدند ولی اخیراً با کاشتن این حلقه ها در ضخامت قرنیه، دید بیماران بهبود یافته و کمتر احتیاج به پیوند قرنیه می باشد.

این حلقه نیم دایره که به نام Intacs نامیده می شود، بسیار نازک و شفاف بوده و در ضخامت قسمت محیطی قرنیه کاشته می شود. در این جراحی که با بی حسی موضعی بوده، توسط دستگاه خاصی در عمق قسمت محیطی قرنیه کانال بسیار نازکی ایجاد شده و یک یا دو حلقه بسیار نازک درون این کانال گذاشته می شود در چند ماه اخیر با ورود دستگاههای لیزر فمتوسکند به ایران، ایجاد کانال توسط این لیزر بسیار سریع و دقیق تر انجام می شود و انجام این جراحی را بسیار آسان تر کرده است.

این حلقه ها سبب کاهش تحدب و نامنظمی های قرنیه کرده و دید بیماران را بهبود می بخشند. چشم پزشکان معتقد هستند که با این دو روش جراحی شامل CXL (هدف آن توقف پیشرفت قوز قرنیه می باشد) و حلقه درون ضخامت قرنیه (هدف آن کاهش آستیگماتیسم و نزدیک بینی و بهبود بینایی می باشد) نیاز بیماران به پیوند قرنیه کمتر شود. هر چند در موارد بسیار پیشرفته که کدورت قرنیه ایجاد شده تنها روش موثر پیوند قرنیه می باشد.

دکتر محمدکریم اسماعیلی

جراح و متخصص چشم

فوق تخصص پیوند قرنیه

 

 

 

آخرین مطالب سایت

دکتر محمد کریم اسماعیلی

اخذ مدرک دکترا در سال 1370 از دانشگاه تهران - اخذ مدرک تخصص چشم پزشکی در سال 1377 از دانشگاه علوم پزشکی ایران - اخذ مدرک فوق تخصص قرنیه در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی ایران - دوره تکمیلی جراحی لیزیک و آب مروارید در بیمارستان مورفیلد لندن در کشور انگلستان - دوره فوق تخصصی پیوند قرنیه در شهر لندن - عضو آکادمی چشم پزشکان امریکا و اروپا - یکی از بهترین متخصصین جراحی آب مروارید و عمل لیزیک از سال 1382 - جزو مشهورترین متخصصین عمل پیوند قرنیه در ایران.   اطلاعات بیشتر

زمان‌های پذیرش

شنبه ها: از ساعت 4 بعد از ظهر تا 8 شب
دوشنبه ها: از ساعت 4 بعد از ظهر تا 8 شب
چهارشنبه ها: از ساعت 4 بعد از ظهر تا 8 شب
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، 200متر بالاتر از میدان ونک، خیابان والی نژاد پلاک 32
تلفن پذیرش: 88782529 - 88665415

اخذ نوبت ویزیت در مطب

 جهت اخذ مشاوره در خصوص جراحی لیزیک - لازک - آب مروارید - پیوند قرنیه - لنز داخل چشمی - جراحی عیوب انکساری - کراس لینک و سایر بیماری های چشم می توانید بصورت تلفنی و یا آنلاین پذیرش بگیرید.

جهت اخذ پذیرش می توانید با شماره تلفن 88640275 الی 6 (کد تهران 021) تماس بگیرید و یا فرم رزرو اینترنتی را تکمیل نمایید.

Copyright © 2020 All Rights Reserved for Dr. Esmaeili - Designer: Mehdi Edalat